Královna JE MRTVÁ?! Stopy vedou do jejího okolí!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. prosince 2019 15:01 | Aktualizováno: 8. prosince 2019 22:40

Velká Británie se na počátku tohoto týdne probudila do nejhorší noční můry. Kolovala totiž informace o smrti milované královny Alžběty. O několik dní později už je jasné, odkud se smutná zpráva šířila - stála za ní instituce, která se zaštiťuje jejím jménem.

Tento týden se Velkou Británií šířila smutná zpráva o úmrtí 93leté královny Alžběty. Nakonec se ukázalo, že jde o hoax neboli falešnou zprávu a panovnice je zcela fit. Médiím to ale nedalo, a tak se pustila do pátrání po původci informace, která se objevila na sociálních sítích.

Zprvu se všichni domnívali, že šlo o nejapný žert, jenže pravda je jiná. Zpráva pocházela přímo od státního aparátu. Královské námořnictvo potvrdilo, že uniklé informace byly součástí interního tréninkového cvičení, které se konalo na základně v Yeoviltonu.

„Můžeme potvrdit, že se na této letecké základně námořnictva konalo interní cvičení. Toto cvičení probíhá pravidelně, a tak není nutné řešit jeho načasování. Ačkoliv cvičení proběhlo řádně, tak litujeme každého nedorozumění, které mohlo způsobit,“ uvedl mluvčí námořnictva dle webu express.co.uk.

Zprávu už v týdnu dementoval i samotný Buckinghamský palác, královna navíc hostila recepci během londýnského summitu NATO. Pravdou ovšem je, že monarchie má plán pro případ smrti královny Alžběty. Možná nastal čas ho zase oprášit.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)