Freddie Mercury: Svědectví o posledních dnech před smrtí!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. září 2019 14:22

Letos v listopadu uplyne už 28 let od chvíle, co nás navždy opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. O posledních 14 dnech jeho života promluvil v Česku žijící komorník Peter Freestone. Jaké bylo poslední přání frontmana Queen?

O posledních dnech života Freddieho Mercuryho už jsme na stars24.cz psali několikrát, např. jak jeho odcházení vnímali spoluhráči z legendární rockové kapely Queen. Zajímavý je ovšem i pohled jeho komorníka Petera Freestonea, dnes žijícího v Česku, který přinesl server stanice Smooth Radio.

Hvězdný frontman naposledy rozrazil dveře svého sídla v Kensingtonu 14 dní před svou smrtí. „Poté, co se 10. listopadu 1991 vrátil ze Švýcarska, učinil rozhodnutí vysadit léky. Zároveň mu prošlo hlavou, že je na čase učinit prohlášení. Něco si ještě zařídil, ale myslím, že cítil, že přichází čas,“ popisuje Freestone.

„Nic nenaznačovalo, že to s Freddiem půjde tak rychle z kopce. Věděli jsme, že to nebude trvat dlouho, ale jeho lékař tvrdil, že tu s námi mohl být o pár dní déle. Dnes mám důvod si myslet, že se Freddie rozhodl, že už toho bylo dost,“ vzpomíná komorník.

„Myslím, že s tím byl smířený. Freddie se rozhodl vysadit léky z vlastní vůle. Uvědomoval si následky tohoto jednání, ale měl stále čas si popovídat s rodinou a přáteli a všem říct sbohem,“ líčí muž, který se o nejslavnějšího pacienta s nemocí AIDS staral.

Podle Freestonea měl Mercury jedno poslední přání, které se mu splnilo pár dní před smrtí. „Freddie zavítal 20. listopadu o patro níž, aby si naposledy prohlédl svou uměleckou sbírku. Terry (bodyguard a šofér – pozn. red.) ho snesl dolů po schodech, ale po pokojích se pak procházel sám, jen se zapřel o jednoho z nás,“ dodal komorník.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone