Harry a Charles se nepohodli: Stěhování z Británie na pořadu dne?!

Princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. září 2019 10:06 | Aktualizováno: 2. září 2019 13:22

Princ Harry se nepohodl s otcem Charlesem ohledně budoucích plánů. Zatímco následník trůnu by měl mladšího syna rád po ruce ve Velké Británii, vévoda ze Sussexu chce jemu i celé královské rodině udělat čáru přes rozpočet.

O stěhování prince Harryho s manželkou Meghan a synem Archiem do zahraničí se toho už napsalo spoustu, ale jak se ukazuje, jde prakticky o nevyčerpatelné téma. Ryšavý vévoda ze Sussexu se měl podle nejnovějších informací postavit svému otci.

Princ Charles vytyčil synovi statek v hrabství Herefordshire u velšských hranic. Dle dostupných informací o něj však mladší z obou jeho potomků vůbec nejeví zájem. Přátelé Harryho se dokonce obávají, že princ přemýšlí o stěhování z Británie.

„V 80. letech minulého století bylo rozhodnuto, že Harry s rodinou dostane jednoho dne statek. Tehdy možná čekali, že si Harry vezme učitelku z jeslí, která se o něco takového dokáže postarat. Dnes působí tenhle sen hodně staromódně, téměř nerealisticky,“ konstatuje zdroj britského listu Mail on Sunday.

Ke změně prostředí má pár ze Sussexu údajně vícero důvodů. Jedním z nich má být i kritika, kterou si Harry a Meghan vysloužili za cestování soukromými tryskáči. Na vině mohou být i údajné spory s princem Williamem a jeho manželkou Kate.

Zdroje zmíněného listu tvrdí, že nejpravděpodobnější cílovou destinací je Los Angeles, někdejší domovské město vévodkyně Meghan, která má v kalifornské metropoli stále spoustu přátel či matku Dorii Raglandovou.

Témata: Princ Harry Král Charles III. (Karel III.) Meghan Markle Archie Harrison Mountbatten-Windsor královská rodina (gbr)