Michael Jackson zneužíval děti? Peprná obhajoba krále popu!

Michael Jackson 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. srpna 2019 12:01

Michael Jackson nemá klid a musí se obracet v hrobě z toho, co se kolem jeho osoby děje dlouhých deset let po jeho smrti. Legendární zpěvák ale nachází i zastánce, kteří umí přednést pořádně peprnou obhajobu krále popu.

Od smrti Michaela Jacksona letos uplynulo deset let, ale víc než toto výročí plní stránky médií další a další nařčení legendárního zpěváka ze sexuálního zneužívání dětí. Novou vlnu kontroverzí spustil dokument HBO Leaving Neverland, který rozdělil lidi na obhájce a odpůrce Jacksona.

Komik Dave Chappelle se nyní zařadil do první skupiny, když se v pořadu internetové platformy Netflix nevybíravě pustil do Jamese Safechucka a Wadea Robsona. „Nevěřím těm zk***ysynům,“ vzkázal na rovinu.

Právě Robson a Safechuck v dokumentu promluvili o tom, jak ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland. Oba popsali, jak jim dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. „Nedívejte se na to. Je to sprostá lež,“ nabádá lidi Chappelle.

Podle serveru Variety ale zároveň úplně nevyloučil, že Jackson, který byl v minulosti kvůli zneužívání dětí dvakrát u soudu, je vinen. „Víte, je to Michael Jackson. Vím, že polovina lidí v téhle místnosti byla zneužita, ale neudělal to Michael Jackson, že ne?“ ptal se publika kontroverzní komik.

Na obranu krále popu nedávno vznikl další dokument Michael Jackson: Chase the Truth (Hledání pravdy), který je k dispozici na Amazonu. Zpěváka v něm před kamerou hájí životopisec Mike Smallcombe, někdejší dětská hvězda Mark Lester či zpěvákův bodyguard Matt Fiddes.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland Ranč Neverland Wade Robson