Princ Harry a Meghan už nebudou „ze Sussexu“? Královna rozhodla!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. srpna 2019 15:48 | Aktualizováno: 10. srpna 2019 22:18

Princ Harry a Meghan mají v těchto dnech v plánu cestu na skotský zámek Balmoral, letní sídlo královny Alžběty. Právě panovnice se měla postarat o to, že její vnuk s manželkou dostanou jiný titul a nebudou pouze „ze Sussexu“.

Princ Harry a jeho žena Meghan jsou po celém světě známí pod svými královskými tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Při návštěvě letního sídla panovnice, skotského zámku Balmoral, však budou užívat jiná označení. Informuje o tom server Fabulous Digital.

„Když jsou ve Skotsku, Harry a Meghan používají tituly hrabě a hraběnka z Dumbartonu,“ prozradil webu zdroj z okolí královské rodiny. 

Tituly páru náleží od svatby v květnu minulého roku, princ Harry je teprve třetím nositelem zmíněného označení, navíc prvním po 300 letech. Předpokládá se, že společně s manželkou Meghan během cesty za královnou Alžbětou malé skotské město Dumbarton konečně navštíví.

Pozvání na Balmoral je ve Velké Británii bráno jako velká příležitost pro manželku prince Harryho. „Pro Meghan je to jasný důkaz, že obdržela toto pozvání. Je to velká čest. Není žádným tajemstvím, že Balmoral je nejoblíbenějším místem Její královské výsosti, proto je pozvánka tak speciální,“ tvrdí zdroj deníku The Sun.

Odborníci se zároveň domnívají, že Alžběta ženu svého vnuka na Balmoralu poučí o tom, co se sluší a patří. „Může to být dobrá příležitost si o tom popovídat stranou od šílených lidí. Myslím, že během poklidných procházek podél řeky jí dá královna pár dobrých rad,“ řekl serveru Fabulous Digital královský expert Phil Dampier.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)