Meghan to pořádně schytala: NAKLÁDAČKA JMÉNEM KRÁLOVNY!

Meghan Markle 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. července 2019 10:13 | Aktualizováno: 30. července 2019 15:11

Meghan proti sobě opět poštvala všechny Brity, kteří si jí kvůli hostování v magazínu Vogue podali i jménem královny Alžběty. Vévodkyně totiž panovnici úplně opomněla, za což teď schytává pořádnou dávku kritiky.

Vévodkyně Meghan v neděli potvrdila, že se ujala role hostujícího editora záříjového vydání britské mutace magazínu Vogue. Číslo bude věnováno 15 inspirativním ženám a je tedy jasné, že se manželka prince Harryho svým výběrem nemůže zavděčit všem. Na jednom jménu, které vynechala, se ovšem lidé shodnou.

Absenci královny Alžběty vyčítají Meghan úplně všichni, ačkoliv se nabízí rozumné vysvětlení. Proslýchalo se totiž, že panovnice je tímto angažmá manželky svého vnuka znepokojena, Alžběta by si naopak přála, aby se vévodkyně více věnovala svým královským povinnostem.

Podobné argumenty proti ní ostatně volí spousta příznivců britské královské rodiny, poukazují na to, že se Meghan přípravě magazínu Vogue věnovala v době mateřské dovolené, tudíž musela logicky zanedbávat malého Archieho. Zatím to tedy vypadá, že vévodkyně nadělala přijetím této výzvy především zlou krev.

Sama však na celou věc nahlíží jinou optikou. „Bylo to pro mě obohacující, vzdělávací a inspirativní. Hluboce ponořena do tohoto procesu jsem v tichosti pracovala několik měsíců a jsem moc ráda, že se nyní už konečně mohu podělit o to, co jsme společně vytvořili,“ svěřila se na sociální síti.

Meghan si zkrátka – možná i kvůli americkému občanství – musí zvykat na dvojí metr britských občanů. Zatímco fotka princezny Diany či vévodkyně Kate na obálce zmíněného magazínu nikoho nepobouřila, ona zatím sklízí jen kritiku. Nezbývá jí tedy než doufat, že se jí v září povede všechny kritiky umlčet obsahem nového čísla Vogue.

Témata: Meghan Markle Vogue Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)