Tarzan v Hybernii! Herci půjdou do ZOO pozorovat gorily!

Herci z muzikálu Tarzan 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. května 2019 12:57

Nový muzikál v čele s Davidem Gránským nebo Josefem Vojtkem dorazil do Hybernie přímo z Broadwaye. Na Tarzana už se všichni herci moc těší a někteří už naznačili, jak se chtějí na své role připravit.

Herci se začali se vší vážností i trochou humoru připravovat na říjnovou premiéru broadwayského muzikálu Tarzan v divadle Hybernia. Na představení plné dramatických situací, dynamické hudby, propracovaných kostýmů a krásnou atmosféru pralesa už se moc těší nejen oni, ale i diváci, kteří už si mohou kupovat lístky.

V hlavní roli se představí David Gránský a alternovat mu budou Vojtěch Drahokoupil a Peter Pecha. Právě poslední zmiňovaný naznačil, jak se chce na roli Tarzana připravit. „Chtěl bych zachovat Tarzanovu animálnost. Možná se párkrát stavím v ZOO, kde budu pozorovat gorily,“ vtipkoval Pecha.

„Už teď jsem přesvědčený o tom, že Tarzan bude po fyzické stránce masakr,“ přitakával Gránský, jemuž bude v roli Jane sekundovat mimo jiné Eva Burešová. „Muzikály teď šly nějakou dobu mimo mě, věnovala jsem se činohrám, filmům a seriálům. Upřímně jsem se ani na nějakou dobu nechtěla k muzikálům vrátit, ale tohle má prostě kouzlo. Bude radost toho být součástí,“ svěřila se.

Herečce, kterou diváci znají např. ze seriálu Modrý kód, budou alternovat Petra Vraspírová a Ivana Korolová. I tu už muzikál zcela pohltil. „ Okamžitě jsem si stáhla soundtrack a kochám se písničkami. Mám obrovskou radost, že české texty k písničkám dělá Pavel Cmíral. Už 12 let jsem na jeho úpravy zvyklá z Disney písniček v dabingu a velmi ho obdivuju,“ konstatuje Korolová.

Produkční tým věří, že půjde o zdařilé představení, ač celý projekt má určité nástrahy. Nesmí se totiž změnit ani nota a autoři budou dbát i na přesnost překladu textů písní. Není naopak možné kopírovat choreografii, scénografii, kostýmy a líčení. „Můj Tarzan bude určitě krásný,“ slibuje divákům režisér Libor Vaculík.

Témata: Tarzan (muzikál) Josef Vojtek (zpěvák) Eva Burešová divadlo Hybernia David Gránský