Dohra vykradené nadace Taťány Brzobohaté: Tohle byste nečekali!

Kancelář nadace Krása pomoci vykradli! 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. dubna 2019 10:40 | Aktualizováno: 1. dubna 2019 22:26

Jak jsme vás již informovali, neznámý lapka vykradl kancelář nadace Krása pomoci, který založila Taťána Gregor Brzobohatá. Zloděj si odnesl nejen počítače, ale také hotovost! Škoda byla vyčíslena na asi 75 tisíc korun. Lidé z nadace se ale rozhodli, že se loupeží nenechají jen tak zlomit!

„Poté, co se po krádeži v naší kanceláři zmobilizovaly další neziskovky a i různí jednotlivci a dobrovolní dárci, jsem teprve naplno pochopila, co mě před 11 lety vedlo k založení nadace právě s názvem Krása pomoci. Tohle je totiž přesně to, co jsem při tom cítila. Přirozenou potřebu člověka pomoci tam, kde je pomoc žádána. Potřebu, která je hnána láskou bez podmínek či reciprocity. Taková láska přesahuje vše,“ oceňuje pomoc, které se nadaci Krása pomoci dočkala, její zakladatelka.

Jak již bylo řečeno, škodu policie odhadla na 75 000 Kč. „Vedle toho jsme přišli o důvěru a pocit bezpečí. Víme, že materiální věci se obnoví, ale ohromně nás mrzí to, že každá koruna, o kterou jsme přišli, byla darem od lidí, kteří chtěli někomu pomoct. To, co nás ale posiluje, jsou vzkazy podpory nejen od lidí, ale také od jiných neziskových organizací. Ti, kteří sami potřebují pomoc, nám svou pomoc nabízejí a chtějí se s námi podělit o výtěžek z jejich akcí. Není tohle symbol dobra a lidskosti? I když někdo sám potřebuje pomoct, najde v sobě sílu pomoci někomu jinému,“ píše se na stránkách nadace.

Právě tyto nabídky zástupce nadace inspirovaly k tomu, aby přijali nabídku Nadačního fondu pomoci Karla Janečka a společně vyhlásili sbírku na částku, o kterou přišli. „Výtěžek si ale nenecháme. Pošleme ho dál. Někomu, kdo ho potřebuje. Tak společně něco tak špatného, jako je loupež, přetavíme v něco pozitivního. Vybrali jsme si příběh Petra, kterému pomáhá Konto bariéry. Petr potřebuje závěsný systém, protože je po pádu z koně upoutaný na invalidní vozík. Závěsný systém mu velmi usnadní život při přesunech z lůžka na vozík,“ vysvětluje nadace, v jejímž čele stojí Taťána Gregor Brzobohatá.

„Pojďme ukázat, že všechno zlé je k něčemu dobré a že záleží jen na nás, jak se k negativním věcem postavíme. Nabídka pomoci od jiných neziskovek a spolupráce s Nadačním fondem pomoci Karla Janečka i s Kontem bariéry nás naplňuje vírou, že svět je pořád v pořádku. A že díky spolupráci ho ještě zlepšíme. Teď Petrovi,“ dodává tým organizace Krása pomoci.

Témata: Taťána Kuchařová nadace Krása pomoci