Drama před pohřbem Věry Bílé (†64): Otevřená válka v rodině!

Zpěvačka Věra Bílá 5

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

22. března 2019 12:26 | Aktualizováno: 23. března 2019 1:06

Smrt Věry Bílé naprosto rozdělila její rodinu! Jen pár dní po skonu slavné romské zpěvačky se pozůstalí začali hádat kvůli parte!

Věra Bílá, rozená Giňová, byla vdova a vlastní děti neměla. Spolu s manželem ale vychovávali adoptivního syna Františka (†33). Františkova manželka Simona, která dala Bílé dvě vnoučata, proto nechala vytisknout parte. Jenže pak začaly hádky!

Zbylá část rodiny ale byla nespokojená „Sestřina snacha, které jsme včetně Věry všichni říkali Nevěsta, nechala udělat parte, které se naší celé rodině ani trochu nelíbí,“ řekl deníku Aha! Věřin bratr Ladislav Giňa (55).

Háček byl v tom, že Simona na parte napsala pouze jména svých dětí. Další pozůstalí se pak vešli pod označení „Bratrové se sestry“. S tím ale Giňa zásadně nesouhlasí. Poukazuje na to, že Bílá měla celkem pět sourozenců a že všichni mají své jména!

„A co to znamená „sestry“? Věra vždycky měla a má pouze sestru jednu jedinou,“ zlobil se bratr zpěvačky. Aby se situace uklidnila, muselo být vytištěno parte nové – tentokrát i se jmény sourozenců Věry Bílé.

S původním parte prý neměli problém jen sourozenci zpěvačky, ale i další členové poměrně rozvětvené rodiny – třeba synovci a neteře Věry Bílé. „Copak oni do rodiny nepatří?“ podivuje se Giňa.

Hádky v rodině by zpěvačku zcela jistě nepotěšily. Obzvláště proto, že Simona jen plnila to, co si Bílá přála! „Věra nadevše milovala svá vnoučata a ze sourozenců byla velmi nešťastná a zklamaná. Nezajímali se o ni a nechali ji třít bídu s nouzí, i když si za ni mohla z většiny sama,“ řekl deníku nejmenovaný zdroj blízký zesnulé zpěvačce.

Rodina ji prý vůbec nepomohla! „Byla velmi nemocná a mohli se postarat alespoň o to, aby měla na ubytovně čím topit,“ kritizuje sourozence i další příbuzné Věry Bílé nejmenovaný zdroj a tím, že právě kvůli tomu, že netopila, přechodila chřipku, což její oslabený organismus prostě nezvládl!

Bratr Bílé prý o jejím posledním přání nic neví! „Nevím, co si sestra přála nebo nepřála. Já ani nevím, jestli sepsala nějakou poslední vůli. To se všechno dozvíme, až budeme mluvit s nonářem,“ dodal Giňa.

Věra Bílá zemřela 12. března na následky infarktu. Pohřeb legendární romské zpěvačky se uskuteční v sobotu 23. března v kostele Panny Marie Sněžné v jejích domovských Rokycanech. Pohřbu by se mělo zúčastnit velké množství lidí nejen z České republiky, ale i Slovenska a zahraničí. Na pořádek by poroto měla dohlížet i policie. Samotný obřad začne v 10:45, královnu romské hudby na věčnost doprovodí několik kapel.

Témata: Věra Bílá