Josef Abrhám (†82): Rodina zveřejnila parte!

Josef Abrhám 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2022 14:05

Poslední rozloučení s Josefem Abrhámem se blíží a na dveřích kostela, kde v pondělí proběhne pohřeb, se objevilo parte, které připomíná hercovu lásku k hudbě.

Veřejnost se bude moci naposledy rozloučit s Josefem Abrhámem, který zemřel 16. května ve věku dvaaosmdesáti let, v pondělí. Rodina při této příležitosti zveřejnila parte, které je vyvěšeno na dveřích kostela sv. Anežky České na pražském Spořilově.

Toto místo nebylo vybráno náhodou. Kostel Josef Abrhám navštěvoval i s manželkou Libuškou a téměř před rokem se s ní v něm naposledy rozloučil. Nyní se zde Česko rozloučí s ním.

Na vyvěšeném parte je na černobílé fotografii Josef Abrhám sedící u piana a pod fotografií je citát, který parafrázuje verš z modlitby Otčenáš. Ten říká "Chléb náš vezdejší dej nám dnes." Rodina se veršem inspirovala a zahrnula do něj hercovu lásku k hudbě. 

Na parte se proto na spodní části fotografie nachází text: "Chléb náš vedlejší dejž nám jazz."

I ruch před kostelem dává najevo, že zde už za pár dní proběhne důležité rozloučení. Dělníci jen několik dní před obřadem dávali do provozuschopného stavu hlavní schodiště, které je vadou na kráse celého místa.

Témata: Josef Abrhám