Patrik Hartl uvedl film Prvok, Šampón, Tečka a Karel. A divákům poslal netradiční výzvu!

Patrik Hartl 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. července 2021 9:23

Do kin dnes vstoupil očekávaný český film Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra a autora knižní předlohy Patrika Hartla. V hlavních rolích se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel nese tvář Martina Hofmanna.

Ztvárňují kamarády, kteří si 20 let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. Kinaři s uvedením toho snímku doufají ve zvýšenou návštěvnost i tržby, které stále nejsou na úrovni dosahované před pandemií nemoci covid-19.

Rozpočet 44 milionů korun překračuje podle producenta Martina Palána rozpočty srovnatelných filmových projektů. Distributor film s prvky komedie i dramatu označuje jako dramedy. "Já žánry neřeším, rád s humorem vyprávím o vážných věcech. Život taky není jenom komedie nebo jenom drama, ale něco mezi tím," řekl ČTK režisér Hartl.

V souvislosti s uvedením snímku filmaři na internetu zveřejnili výzvu, aby diváci v sobě po vzoru hrdinů filmu našli "odvahu a trochu punku a udělali něco debilního".

Kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel vyšla v roce 2012 a díky oblibě u čtenářů se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller. Hartl vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Je kmenovým autorem a režisérem pražského divadla Studio DVA, působí i na dalších scénách, jako jsou Divadlo Viola nebo Divadlo v Celetné.

Témata: Patrik Hartl