Politici vzpomínají na Libušku Šafránkovou (†68)! Zemana její úmrtí zasáhlo!

Libuše Šafránková v seriálu Gympl

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

9. června 2021 16:22

Čeští politici vyjadřují na sociálních sítích soustrast rodině i blízkým herečky Libuše Šafránkové, která zemřela ve věku 68 let. Připomínají především její hlavní roli ve filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku, kterou spojují s Vánocemi. Premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že bez její Popelky si české Vánoce neumí představit. Soustrast vyjádřil i prezident Miloš Zeman s tím, že ho zpráva o odchodu herečky hluboce zasáhla.

Babiš na twitteru uvedl, že Libuši Šafránkovou měl moc rád. "Její Popelku jsem viděl snad stokrát. Bez ní si neumím představit české Vánoce. A myslím, že nikdo z nás. Je mi strašně líto, že odešla," napsal ke svému vyjádření soustrasti. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na twitteru napsal, že prezidenta informace o úmrtí Šafránkové hluboce zasáhla. "Je mi to nesmírně líto," uvedl Zeman.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová uvedla, že Šafránková byla v jejích očích nejsympatičtější a nejmilejší českou herečkou. "Je mi nesmírně líto, že odešla, ale jsem vděčná za to, co tu po ní zůstalo," napsala. Někdejší šéf TOP 09 Jiří Pospíšil dodal, že Vánoce již nebudou jako dřív.

Za symbol Vánoc považuje Šafránkovou i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). "Její nádherné pohádkové role mě provázejí celý život," doplnila. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ji zpráva hluboce zasáhla. "Ztratili jsme skvostného člověka a jednu z nejtalentovanějších českých hereček. Drahá paní Šafránková, odpočívejte v pokoji! Měla jsem Vás moc ráda," uvedla.

"Laskavá dáma velkého ducha, otevřeného srdce, krásných rolí a skromného života. Děkuji za radost, laskavost a příklad, který nám rozdávala," napsal předseda lidovců Marian Jurečka.

Témata: Libuše Šafránková Miloš Zeman