Záhadná sebevražda herce Laštovky? Něco na ní nesedí!

Jiří Laštovka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2018 12:13

Zesnulý herec Jiří Laštovka (†39), který je známý ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Policie Modrava, se prokazatelně oběsil. Na celé věci je ale něco, co nikomu nesedí.

Laštovka spáchal sebevraždu 8. února ráno a okolnosti dodnes nejsou známy. Nikdo netuší, co přimělo mladého herce vzít si život. Přesto se prokázalo, že smrt opravdu nastala bez cizího zavinění.

"Mohu potvrdit, že jsme vyjížděli k nahlášenému případu sebevraždy muže, ročník 1978. Na místě jsme nezjistili žádné podezřelé okolnosti. Nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o cokoliv jiného než sebevraždu,“ řekl Blesku mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Server navíc zjistil, že ani pitva neprokázala cizí zavinění. Možnost spáchání trestného činu je tak prakticky vyloučena.

Herec měl dlouhodobé problémy s manželkou a několik let spolu nežili. Přesto, pokud by bylo právě toto důvodem k sebevraždě, jedna věc stále nedává smysl. Nenašel se totiž žádný dopis na rozloučenou. "Takové informace nemám." odvětil Daněk.

O smutné události informovalo Divadlo Minor, v němž herec působil. V divadle herec vystupoval v několika inscenacích, kterými jsou Klabzubova jedenáctka, Zlatovláska nebo Hon na Jednorožce.

Dále jste herce mohli znát ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, Policie Modrava nebo Mordparty. Zazářil také v dánském koprodukčním seriálu 1864, v pohádce podle románu Oscara Wildea Dítě hvězdy nebo v komedii Chyťte doktora.

Témata: Jiří Laštovka