Freddie Mercury: Nevratná slova zazněla na jaře před 33 lety!

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. května 2020 21:57

V jarních měsících roku 1987 se zásadně změnil život legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. Mohl za to jeden jediný telefonát, který frontman kapely Queen odmítal zvednout. Proč?

Freddie Mercury dobře věděl o šíření viru HIV a AIDS po celém světě i o tom, že jeho přátelé na tuto zákeřnou nemoc umírají. Sám si ale podle svědectví přátel nepřipouštěl, že by jej tento strašák mohl dostihnout. 

Podle komorníka Petera Freestonea se uvnitř frontmana Queen nakonec cosi zlomilo. „Myslím, že od začátku roku 1987 tušil, že je nemocný, odkládal to ale, co to šlo,“ vzpomíná s tím, že to nakonec byla Freddieho životní láska Mary Austinová, kdo jej přesvědčil, aby vyrazil k doktorovi.

Lékař provedl biopsii z ruky zpěváka, následně se čekalo na ortel. „Doktor se snažil dovolat Freddiemu, který ten hovor vůbec nechtěl zvednout. Doktor tedy zavolal Mary a řekl jí, že musí naléhavě mluvit s Freddiem. Mary ho pak musela přemlouvat, aby si s ním šel promluvit,“ popisuje komorník.

„Jsem si jistý, že Freddie tušil, co mu doktor řekne, proto nechtěl diagnózu slyšet,“ je s odstupem více než tří desítek let přesvědčený Freestone.

Témata: Freddie Mercury