Dominika Gottová: POSLEDNÍ ŠANCE na dědictví?!

Karel Gott s dcerami 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. listopadu 2019 9:26 | Aktualizováno: 9. listopadu 2019 1:43

Dominika Gottová stále věří, že jí spadne do klína jistý díl dědictví po zesnulém tatínkovi Karlu Gottovi. Bez práce to ale nebude. Mistrova dcera už má právničku, do které vkládá veškeré naděje. Existuje však vůbec nějaká šance, že to dobře dopadne?

I na sousedním Slovensku bedlivě sledují boj o dědictví po Karlu Gottovi (†80), do kterého se výrazně zapojují především Dominika Gottová a její manžel Timo Tolkki. Ten své ženě sehnal právničku, který by jí měla v této věci zastupovat. Panují však velké obavy, jelikož jde o advokátku přidělenou státem.

„Samozřejmě, nevzdávám to předem, ale uvidíme, jak to půjde. Mám strach, jestli je to dobrá volba, jestli je tento postup správný,“ cituje slovenský server cas.sk slova Mistrovy nejstarší dcery pro Blesk.

Mezi advokáty ovšem panuje názor, že i ta nejlepší právnička by v tomto případě neuspěla. Dominika totiž před lety podepsala s otcem dohodu, na jejímž základě se spolu vyrovnali. Pokud dědické řízení dopadne podle veškerých očekávání, připadne většina majetku do klína vdově Ivaně Gottové.

„Ona (Dominika) se jednou a provždy vzdala dědického práva smlouvou se zůstavitelem, tedy otcem, takže by neměla mít nárok na žádné dědictví,“ řekl serveru blesk.cz právník Michal Janík. Podle tohoto webu však přece jen existuje možnost, že Dominika nakonec na kus dědictví dosáhne.

Témata: Dominika Gottová Karel Gott