Dagmar Havlová: Hrádeček se změní v apartmány? Všechno je prý jinak!

Dagmar Havlová a Václav Havel, archív Dagmar Havlové

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. října 2019 8:22

Bude se v okolí Hrádečku na Trutnovsku stavět hotelový resort? Vdova po Václavu Havlovi Dagmar Havlová má sice velké plány, místním obyvatelům se to ale příliš nelíbí! O problému promluvila i sama bývalá první dáma!

Jak vás již server stars24.cz informoval, bývalá první dáma Dagmar Havlová má velké plány s místem, které měl v oblibě její muž, exprezident Václav Havel. Pro legendární Hrádeček už má připravený zajímavý projekt. Ukázalo se ale, že místní starousedlíci pro něj ale nemají pochopení.

Havlová chce nedaleko Hrádečku podle MF Dnes vybudovat resort skládající se z apartmánů a hlavní budovy, součástí komplexu má být i muzeum Václava Havla a rozlehlé parkoviště. Místním se to ale příliš nelíbí, poukazují například na to, že na místě není zavedena elektřina ani voda.

Sama bývalá první dáma nejprve věc odmítla komentovat, nakonec se ale vyjádřila prostřednictvím facebooku. „Pokud jste četli články za poslední dny o situaci s pozemky na Hrádečku, ráda bych k tomu řekla pár slov,“ uvedla.

Problémy prý v tomto případě dělal především jeden z místních. „Tato uměle vytvořená kauza vznikla údajným udáním, chronického stěžovatele, který měl zálusk na pozemky Václava Havla již dlouhodobě. Tyto naše pozemky by rád využil k dalším komerčním odstřelům daňků, jež léta provozuje na svých okolních oplocených pozemcích,“ vysvětluje Havlová.

Poukazuje také na zajímavé načasování celé kauzy. „Otázka je, komu tato „kauza“ v době úmrtí našich významných osobností Vlasty Chramostové a Karla Gotta poslouží pro sledování jiných zájmů?“ zajímá Havlovou.

Nicméně je ale prý všechno zlé pro něco dobré. „Děkuji mediím za reklamu, tolik nabídek ke koupi pozemků jsem nikdy neměla. Možná by bylo dobré o tom začít přemýšlet, co myslíte?“ dodává Havlová.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel