Michael Schumacher: Lékař naznačil, jak si vede... Mluví o zázraku!

Michael Schumacher 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. října 2019 14:22 | Aktualizováno: 2. října 2019 17:33

Zdravotní stav Michaela Schumachera je předmětem nejrůznějších spekulací, naposledy měl pilot Formule 1 podstoupit experimentální léčbu v Paříži. Lékař, který měl na vše dohlížet, se teď rozhodl promluvit.

Jak vás stars24.cz informoval, sedminásobný vítěz Formule 1 Michael Schumacher byl v předcházejících dnech hospitalizován v pařížské nemocnici, kde se měl podrobit experimentální léčbě infuzí kmenových buněk na klinice u profesora Philippea Menaschého, lékaře se specializací na buněčnou terapii. Údajně dostával do těla infuze kmenových buněk, které mají protizánětlivý účinek.

Menasché teď o kontroverzní léčbě poprvé promluvil. Dušoval se, že není schopen udělat zázraky. Schumacher by přitom nejspíš jeden potřeboval. Legendární pilot je totiž už pět a půl roku držen stranou od zvídavých očí médií i veřejnosti. Od incidentu na lyžích s ním hovořilo jen velmi málo lidí a téměř nikdo neví, jak na tom dnes skutečně je.

„Kmenové buňky nedělají zázraky. S mým týmem neděláme žádné experimenty. To je odporný termín, který vůbec nekoresponduje s mou vizí medicíny,“ řekl Menasché italskému deníku La Repubblica.

Francouzský list Le Parisien uvedl, že se nejedná o první návštěvu této kliniky. Infuze měl hvězdný jezdec údajně podstoupit již dvakrát v loňském roce, kdy jej do nemocnice přivezl vrtulník. Letos byl poprvé transportován sanitkou.

Témata: Michael Schumacher