Nemocný Gott pohledem psychiatra: Takhle na tom je!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. září 2019 8:25 | Aktualizováno: 19. září 2019 22:31

Už týden drží celé Česko palce Karlu Gottovi, který opět bojuje se zákeřným nádorovým onemocněním. V takovém boji hraje vždy důležitou roli psychika. Co vyčetl z Mistrových vzkazů uznávaný psycholog?

Na den přesně před týdnem Karel Gott zaskočil Česko oznámením, že se u něj v uplynulých měsících začala projevovat akutní leukémie. Od minulého čtvrtka tak může mnohonásobný Zlatý slavík počítat i s neutuchající podporou přátel a především fanoušků.

Přestože se kvůli oslabené imunitě zdržuje převážně doma na Bertrance, na fanoušky nezanevřel a prostřednictvím sociálních sítí jim adresuje jeden vzkaz za druhým. Naposledy v úterý poděkoval za zprávy, které obdržel. „Právě si pročítám vaše další překrásné vzkazy a přání a mám z nich ohromnou radost. Díky vám,“ vzkázal.

Renomovaný psychiatr Jan Cimický si vzkazy na sociálních sítích vysvětluje jednoduše. „On tím vlastně dává najevo, že je pořád se svými příznivci, že je i přes těžkou nemoc neopouští! Je to z jeho strany velmi obdivuhodné,“ sdělil Blesku.

Podle Cimického se Mistr rozhodl lidem ukázat, že se zákeřnému nádorovému onemocnění rozhodně nevzdá bez boje. „Ukazuje statečný boj s nemocí. Neskrývá se za zdmi domu, aby ho nikdo neviděl. Smekám před ním. Musí to být obrovský zápřah pro jeho psychiku,“ dodal psychiatr.

Témata: Karel Gott