Smrt osmáka Adama? Lékaři našli příčinu!

Teenageři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. června 2018 14:25

Hodina tělesné výchovy na slovenské základní škole, která skončila smrtí 14letého chlapce, otřásla Slovenskem. Lékaři byli v šoku a nechápali, proč školy nutí žáky v tomto počasí běhat, nakonec se ale zjistilo, že žáka zradilo srdce.

Tragická událost se stala na sportovním hřišti ve Spišské Nové Vsi. Podle webu tvnoviny.sk došlo během testů tělesné zdatnosti, na hodině, kterou vedl ředitel školy, ke kolapsu jednoho z žáků.

Nejprve se mu snažil pomoci učitel, poté přivolaní záchranáři.Chlapce se ale nepodařilo oživit a lékař musel konstatovat smrt. Jestli bylo příčinou úmrtí vyčerpání z horka nebo zdravotní stav zjistí až další vyšetřování.

Poté vyplynuly na povrch detaily celé tragédie. Podle zjištění deníku Plus Jeden Den měl mít Adam problémy už na hodině, která tělocviku předcházela.

Nyní se ale ukázalo, že Adam zemřel kvůli vrozené srdeční vadě. Informoval o tom server pluska.sk s tím, že rodiče na pohřbu žáka učitelům nic nevyčítali.

"Jeho životní pouť skončila nečekaně. Už si nestihne převzít ani vysvědčení ani jet s námi na dovolenou do Egypta, kam jsme měli letět 30. června. Bůh se rozhodl vzít ho do té nejlepší destinace. Není lepšího místa, kde by mohl náš Adam být, je svém pravém domově," uvedli zdrcení rodiče Karol a Lucia na pohřbu.

"Udělejte to pro mě a symbolicky pro Adama. V tento speciální den bych mu to chtěl tak trošku i splatit, ale také z vděčnosti a spolu s vámi, z celé síly a z celého srdce zatleskat, že svůj běh už dokonal a doběhl do svého cíle," vyzval na pohřbu otec.

Témata: Slovensko dětské Děti úmrtí