Soukup bez čínských peněz? Fake news! Poslal ostrý vzkaz

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. února 2019 14:41 | Aktualizováno: 12. února 2019 18:21

Vyschl další peněžní tok, který dotoval provoz společností Jaromíra Soukupa? Podle dnešních informací některých médií ano. Sám mediální magnát se proti tomuto nařčení ostře ohradil, závěry novinářů považuje za fake news. V TV Barrandov, na níž sám moderuje osm pořadů, vidí velkou budoucnost.

Deník N dnes informoval o tom, že společnost China International Group Corporation (CIGC) chce odejít z mediálních společností Empresa Media a Médea, které vlastní miliardář Jaromír Soukup. Údajně tak mají činit kvůli politickým ambicím podnikatele, který nedávno založil hnutí List Jaromíra Soukupa.

„Moc nevím, jak si to zideologizovaní novináři Deníku N představují, ale z firmy se neodchází tak, že bouchnete dveřmi a jdete. Na to existují jasné předpisy,“ ohradil se Soukup ve vyjádření pro stars24.cz. „A o tom, že by CEFC chtěla prodat své akcie, nemám žádné zprávy,“ dodal.

Společnost CIGC spadá právě pod CEFC, která získala podíl ve firmách Jaromíra Soukupa v roce 2015. O dva roky později společnost uvedla, že podíl vrací, ale později se ukázalo, že se tak nestalo. V současnosti vlastní 49% podíl v mediální skupině Empresa Media a 30% podíl v agentuře Médea.

Ačkoliv podle jeho slov nic prodeji podílů nenasvědčuje, sám Soukup by o ně prý měl velký zájem. „Jsem ten první, který by to musel určitě vědět, protože mám na tyto akcie předkupní práva. A mohu potvrdit, že bych o ně měl případně velký zájem, protože vidím velkou budoucnost jak v televizním vysílání, tak pro růst na reklamním a mediálním trhu,“ komentuje pro stars24.cz.

Deník N považuje Soukup za šiřitele fake news a jeho zpravodajství za tendenční. Právě jeho novináři patřili k těm, kteří upozornili na dluhy Soukupových firem, které se šplhají do stovek milionů korun. Společnost Televizní studio Barrandov, která provozuje TV Barrandov, má mít dluhy přesahující miliardu korun.

Na TV Barrandov momentálně běží osm pořadů, které v roli moderátora uvádí sám Jaromír Soukup. Bývalo jich i víc, ale Soukup čtyři své pořady zrušil. Nejsledovanějším formátem zůstává Týden s prezidentem, v němž zpovídá Miloše Zemana.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) TV Barrandov Médea Group televize