Srážka vlaků v Praze: Záchranáři ošetřili jednoho zraněného!

Ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

10. března 2022 15:50

Na železniční trati mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice se dnes dopoledne srazily dva nákladní vlaky společnosti ČD Cargo. Jedna z lokomotiv vykolejila, provoz v místě nehody byl do odvolání zastaven, uvedla na twitteru Správa železnic.

Pražská záchranná služba ošetřila lehce zraněného šestapadesátiletého muže, kterého s bolestí zad odvezla do nemocnice. Další tři lidé vyvázli z nehody bez zranění. Vlak vezoucí osobní auta projel návěstidlo zakazující jízdu, škoda po srážce se odhaduje na 5,41 milionu korun, uvedla Drážní inspekce.

Vlaky se čelně srazily krátce před 10:00 v Praze na Černém Mostě u odbočky Skály, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vykolejil vlak převážející osobní auta, zraněný je jeho strojvedoucí. Škoda 5,4 milionu korun je na drážních vozidlech a 10.000 korun na trati. "Drážní inspekce na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události," dodal mluvčí.

Záchranná služba na místo srážky vlaků spolu se dvěma posádkami, lékařem a inspektorem vyslala také letecké záchranáře, nakonec lehce zraněného muže přepravila do Fakultní nemocnice Bulovka sanitkou. "Další tři osoby byly bez zranění, naši pomoc nepotřebovaly," dodali záchranáři.

Nehoda zastavila vlakový provoz mezi Vysočany a Horními Počernicemi a také do Satalic, uvádí web Českých drah (ČD). Cestující mohou využít metro či autobusy MHD, kde budou uznávány jízdenky ČD. V omezeném rozsahu vyjely náhradní autobusy v úseku Metro Černý Most - Nádraží Horní Počernice a zpět. Vlaky by se měly na trať podle odhadů vrátit po dnešní půlnoci. Vlaky se srazily v místě, kde byl kvůli rekonstrukci trati omezený provoz.

Témata: Vlaky Nehody vlaků