Do kdy jsou zavřené školy? Děti mohou přijít o letní prázdniny!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

11. března 2020 9:15

Rodičům po celém Česku přibyla v posledních hodinách spousta starostí, jelikož stát nechal uzavřít školy. V létě si však lidé od svých ratolestí možná odpočinou. Ministr školství Robert Plaga naznačil, že by školáci mohli přijít minimálně o část prázdnin.

Bezpečnostní rada státu rozhodla, že od dnešního dne zruší výuku v základních, středních, vyšších odborných i vysokých školách. Zatím platí, že jsou tato zařízení uzavřena na neurčito. Opatření bude vláda vyhodnocovat podle vývoje situace, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) na tiskové konferenci na dotaz, na jak dlouho mají být školy uzavřeny.

Děti tak pochopitelně přijdou o pořádnou porci vyučovacích hodin, a tak se někteří lidé začali zabývat myšlenkou, zdali se školní rok neprodlouží až do letních prázdnin. Přijdou čeští školáci o volné dny, na které se těší celých deset měsíců.

Ministr školství Robert Plaga v úterních Televizních novinách připustil, že je tato varianta na stole, zároveň ale uvedl, že je předčasné o něčem takovém přemýšlet. „Uvidíme, jak to bude postupovat,“ řekl dle webu tn.cz.

Témata: děti Školství Robert Plaga Školství