Nové detaily v případu „ztraceného“ chlapce z Mělnicka: Matka ho zatížila kameny!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. června 2020 9:39

Policie se už téměř týden zabývá okolnostmi případu „ztraceného“ chlapce z Mělnicka, kterého nakonec v sobotu našli bez známek života. Dnes se objevily nové skutečnosti, o kterých informovali sami kriminalisté.

Minulý pátek začali středočeští policisté rozplétat smutný případ. Matka tehdy nahlásila, že se jí v zámeckém parku v Hoříně na Mělnicku ztratil čtyřměsíční chlapec. Pátrání skončilo druhý den odpoledne nálezem dítěte bez známek života.

Jak policisté již dříve uvedli, matka s přítelem, který nebyl otcem chlapce, později změnili svou původní výpověď a přivedli kriminalisty na místo, kde se matka tělíčka i kočárku zbavila. Nyní se objevily další detaily.

„Můžeme potvrdit, že žena použila na zatížení dítěte kameny. Na místě proto zasahovali také policisté z poříčního oddělení. Vyšetřování případu nadále pokračuje, byly zadány znalecké posudky,“ uvedla pro web novinky.cz policejní mluvčí Markéta Johnová.

Provedená pitva vyloučila cizí zavinění, za příčinu smrti určila tzv. syndrom náhlého úmrtí. Sama matka policistům tvrdila, že dítě umřelo z jí neznámých důvodů.

Témata: Policie ČR krimi děti