Bolestivé tajemství prince Williama: Proč před sňatkem s Kate tolik váhal?

Arcibiskup z Canterbury pokřtil v královské kapli třetí dítě prince Williama a Kate

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

16. prosince 2018 19:43

Když princ William (36) oznámil své zasnoubení s Kate, jeho otec Charles žertovně prohlásil, že si dával docela na čas. Jenže jak se ukazuje, následník britského trůnu k tomu měl vážné důvody!

Kate se s Williamem seznámila na Univerzitě v St Andrews, kde si jí princ poprvé všiml, když předváděla oblečení na módní přehlídce. Jejich přátelský vztah postupem času přerostl ve vztah partnerský, přesto dne 14. dubna 2007 oznámil britský deník The Sun jejich rozchod, což během dne potvrdila i BBC. Svůj rozchod oba oznámili ve švýcarském Zermattu.

Oficiální královské kruhy sdělily, že nebudou komentovat princův osobní život. V červnu 2007 se ale objevily spekulace o obnovení jejich vztahu. To se potvrdilo v říjnu 2010, kdy se zasnoubili při návštěvě Keni. Britská královská rodina zásnuby oficiálně oznámila 16. listopadu 2010.

Na rozdíl od jeho rodičů a bratra, tedy princ William čekal docela dlouho, než svou přítelkyni požádal o ruku. Kate a Will se znali deset let, než si vyměnili své sliby a prsteny.

Byli dobří přátelé a dokonce spolu bydleli před tím, než jejich vztah přerostl do lásky. Proto, když se dali konečně dohromady, mnozí doufali, že William položí Kate tu důležitou otázku velmi brzy. Podle deníku The Mirror princ čelil opravdu velkému tlaku. V knize The Making of a Royal Romance autorka Katie Nichollová tvrdí, že ji nepožádal o ruku tak brzy hlavně kvůli svým rodičům.

Podle Nichollové by William nikdy neskočil po hlavě do manželství, aniž by byl opravdu připraven. „Byl si vědom toho, že jeho otec byl do manželství s Dianou donucen, protože to byla pro něj dobrá volba,“ píše.

V době, kdy média Williama neustále obtěžovala otázkami na to, kdy Kate požádá o ruku, řekl pro server International Business Times: „Podívejte, mám jen 22. Jsem ještě mladý na to, abych se ženil. Určitě se nechci oženit, dokud nebudu mít 28 nebo 30.

A jak řekl,,tak také učinil. Svatba se uskutečnila 29. dubna 2011, tedy v době, kdy princovi bylo 28 let.

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)