Tajemství odhaleno? Krásná feministka Emma Watson prozradila, po čem ženy skutečně touží!

Emma Watsonová 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

8. března 2018 14:39

Roky uběhly od její nejslavnější role Hermiony ve filmu Harry Potter. Tato dětská hvězda dospěla a našla ve svém životě cestu, kterou se chce ubírat. Není to jen herectví, ale také feminismus a boj za lidská práva. Dnešní Mezinárodní den žen oslavila herečka s nadějí, že v budoucnu dokáže zajistit všem ženám základní lidská práva.

Na své sociální síti dnes zveřejnila fotografii, kde stojí v bundě, na které je nápis: „Dívky chtějí mít pouze základní lidská práva." Její angažování v tomto směru je pro ní smyslem života. Účastní se různých setkání, demonstrací i konferencí na téma lidských práv. 

Pomocí sociálních sítí sděluje lidem problematiku žen. Její slavná kariéra jí dopomáhá k tomu, aby se její sdělení dostalo do povědomí mnoha lidí. Spolu s herečkou jsou na seznamu umělkyň, které bojují za práva žen také například Jennifer Lawrence, Patricii Arquette, Rose McGowan, Annie Lennox, Beyoncé, Carmen Maurou, Taylor Swift, Lenou Dunham, Katy Perry, Kelly Clarkson, Lady Gaga nebo třeba Shailene Woodley.

Ema byla, spolu s ostatními slavnými ženami, kritizována za svůj postoj a mnohokrát nařčena. Několikrát bylo to, co pronesla zneváženo. Dokonce jí bylo i vyhrožováno, že svým postojem může ohrozit celou svou kariéru.

„Jsem z Británie a myslím si, je správné, že jako žena budu stejně placena jako muži. Myslím, že je správné, abych mohla rozhodovat o svém vlastním těle. Myslím, že je správné, aby se ženy zapojily do politiky a rozhodování o naší zemi. Je správné, aby měli ve společnosti ženy stejný respekt jako muži. Bohužel však nemůžu říci, že na světě neexistuje země, kde tomu tak nebude. Žádná země na světě ještě nemůže říci, že dosáhla rovnosti pohlaví,“ uvedla herečka ve svém projevu na CNN.

Herečka se proslavila díky filmu Harry Potter. Již na castingu ohromila všechny svojí sebejistotou. Po filmu Harry Potter hrála ještě v mnoha známých filmech. Například ve filmu Noe, Kolonie nebo The Circle. Posledním velkofilmem, kde Ema ztvárnila hlavní roli, byl film Kráska a zvíře.

Témata: Emma Watsonová