Freddie Mercury a výročí posledního koncertu s Queen: Předpověděl vlastní smrt?

Freddie Mercury během Live Aid 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. srpna 2020 21:40

Na druhou polovinu letních prázdnin připadá výročí posledního koncertu Queen se zpěvákem Freddiem Mercurym. Legendární zpěvák na něm pronesl prorocká slova, kterým však nikdo nepřikládal velkou váhu.

Letos v srpnu uplynulo již 34 let od posledního koncertu kapely Queen v původní sestavě se zpěvákem Freddiem Mercurym. Konkrétně se uskutečnil 9. srpna 1986 v parku Knebworth před návštěvou čítající 160 tisíc lidí. Vyvrcholila tak tour k albu A Kind of Magic.

Tou dobou ještě frontman nevěděl o děsivé diagnóze, podle partnera Jima Huttona se o nákaze virem HIV dozvěděl až v dubnu 1987. Podle některých však již během posledního turné s Queen přinejmenším tušil, že se blíží konec.

Už v zákulisí legendami opředeného koncertu v Budapešti se měl nechat slyšet, že se sem možná vrátí, jen pokud bude naživu. Po odehrání poslední show v Knebworthu ovšem z jeho úst zazněla ještě ostřejší slova.

„Věděli jsme, že je to naposledy? Ne. Freddie řekl něco jako: ‚Tohle už dělat nebudu, celé moje tělo trpí bolestí!‛ To ale říkal na konci šňůry běžně, takže jsme to nebrali moc vážně,“ prozradil kytarista Queen Brian May serveru Guitar World. Vážně to však brát měli. 

Témata: Freddie Mercury skupina Queen