Queen slaví 50 let na scéně: Tenkrát ještě nezpíval Freddie Mercury!

Mike Grose (úplně vlevo) a kapela Queen. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. června 2020 20:44

Před pěti desítkami let se na pódiu poprvé objevila legendární kapela Queen. Tenkrát u toho ještě nebyl Freddie Mercury, frontman kapely a jeden z nejslavnějších zpěváků v historii.

Britská hudební skupina Queen patřila po dvě desetiletí ke špičkám světové rockové scény. Pozornost na sebe poutal zejména frontman Freddie Mercury, který byl majitelem jednoho z největších hlasů v historii populární hudby a na koncertních pódiích uplatňoval svoje přirozené showmanství.

První oficiální koncert skupiny se podle různých zdrojů uskutečnil 27. června 1970 v anglickém městě Truro. Nic na tom nemění ani skutečnost, že kapela byla tehdy uvedena na plakátech ještě pod jiným jménem a nehrála ve své nejslavnější sestavě.

Jako Queen vystoupila skupina poprvé na akci Červeného kříže 27. června 1970 ve městě Truro. Plakáty ale tehdy návštěvníky lákaly na koncert skupiny ještě pod jejím původním jménem Smile. K sestavě se připojil baskytarista Mike Grose a kapela odehrála kromě vlastních skladeb také coververze písní Elvise Presleyho či Little Richarda.

Skupina zaujala především výraznou pódiovou prezentací, ale podle tehdejších ohlasů její zpěvák ještě neuměl se svým hlasem dobře pracovat. Krátce po koncertě si Bulsara změnil jméno na Mercury podle mýtického božího posla.

Témata: skupina Queen Freddie Mercury