Meghan a Harry: Čára přes rozpočet! Vyhlásí jim princ Charles VÁLKU?!

Meghan Markle 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. listopadu 2019 16:25 | Aktualizováno: 27. listopadu 2019 22:09

Královna Alžběta II. stárne. Sice se snaží plnit své královské povinnosti, ve svém věku je to pro ni ale stále více namáhavé. Proto se povinnosti snaží postupně delegovat na další následníky. A to se Harrymu a Meghan nebude zamlouvat.

Charles by měl v královském paláci zastávat funkci prince regenta. Princ regent vládne za života krále nebo královny, dokud nezemřou a on se automaticky stane plnohodnotným panovníkem.

"Plány na to, aby se Charles ujal moci, už probíhají nějaký čas. K přesunu moci na něj již dochází. Její Veličenstvo má již přes 90 let a pochopitelně nezvládá tolik práce," uvedl deník The Sun.

Zatímco dříve absolvovala královna kolem dvou vystoupení denně, loni to nebylo ani jedno každý den. Naopak princ Charles za ni vykonal 507 vystoupení.

Mohou ji sice pomáhat další členové královské rodiny, poslední dny ale ukázali, kdo je nejspolehlivější. "Skandál kolem Andrewa a Epsteina umožnil Charlesovi dokázat, že je schopen vést," napsal Sun.

Charles a ostatně i jeho syn William už dlouho volají i po zmenšení oficiální části britské královské rodiny. Chtějí, aby v zastupování státu mohli vystupovat a být placeni z daní jen přímí následníci trůnu a jejich partneři.

To by byl ale velký problém. Princ Philip, princ Charles s Camillou a princ William s Kate a s dětmi by změnu nepocítili, ale například princ Harry a Meghan už ano! Ani jeden z nich by už nemusel dostávat od státu peníze!

To by pro královský pár byla citelná rána. Ačkoliv jsou oba angažovaní v řadě neziskových organizací a mají i vlastní charitativní organizaci, jejich příjmy jsou stále z většiny závislé na daňových poplatnících.

Není přitom tajemstvím, že princ Charles má vůči Meghan s Harrym určitou averzi. Už dříve dostal pod správu jak jejich konto sloužící k nákupu ošacení, tak dohlíží i na mediální komunikaci.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Král Charles III. (Karel III.)