Mahulena Bočanová otevřeně o zdraví dcery: Myslela jsem, že je to konec!

Mahulena Bočanová s dcerou 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. března 2019 16:49

Pro herečku Mahulenu Bočanovou byl loňský rok opravdu složitý. S bývalým manželem Viktorem Mrázem vedla spor o dceru, u které se mezitím začala projevovat jedna opravdu zákeřná nemoc. Herečka teď s odstupem času připustila, že jednu chvíli na tom nebyla moc dobře.

Loňský rok představoval pro Mahulenu Bočanovou těžkou životní zkoušku, která ji donutila leccos přehodnotit. Nešlo přitom o žádnou banalitu, ale o zdraví nejbližšího rodinného příslušníka, kterým je dcera Márinka. Jako by snad úplně nestačilo, že se narodila s lehkým mentálním postižením.

Puberta se totiž u sedmnáctileté dcery populární herečky projevila nástupem zákeřné epilepsie. „Loňský rok byl opravdu těžký,“ prozradila Bočanová týdeníku Sedmička. „V rodině jsme měli velké zdravotní problémy s dcerou. Myslela jsem si, že je to konec světa,“ dodala.

„Pak jsem ale zjistila, že není,“ konstatuje Bočanová, které pomohla nezdolná vůle a neochota se chmurným myšlenkám poddat. „Člověk se nesmí vzdávat, není to taková tragédie,“ uvedla na adresu strašidelné nemoci.

„Jenom prostě k problémům, které jsme měly, přibyl ještě tenhle,“ připomíná Bočanová, že souběžně měla ještě jiné potíže. „Ale jak říkám, jsou daleko horší věci,“ bere Mahulena všechno s nadhledem. „Naopak nás to s Márinkou posílilo a myslím si, že když jsme zvládly tohle a umíme pořád být šťastné a žít plnohodnotný život, ještě víc nás to spojilo," vysvětluje.

Dceřiny zdravotní patálie změnily i samotnou Bočanovou. „Pomohlo mi to v pocitu, že když jsem tohle zvládla sama, života už se nemusím bát tak jako dřív. Všechno zlé je k něčemu dobré,“ svěřila se herečka, která se snaží jít dceři příkladem i tím, že sekla s alkoholem. „Je to super, cítím se skvěle,“ zmiňuje plusy abstinence.

Témata: Mahulena Bočanová