Zdrcený Láďa Kerndl: Oplakává smrt kolegy a kamaráda!

Ladislav Kerndl

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. dubna 2021 13:00

Česká jazzový a swingový zpěvák Láďa Kerndl (75) je smutný! Před pár dny přišel o kolegu a kamaráda, se kterým dlouhá léta spolupracoval a vystupoval!

Hudebník Ladislav Kerndl truchlí, zemřel jeho kolega a jazzový trumpetista Jiří Hlava. „Jirko, Tvůj dnešní odchod mě ranil... ať je Tvoje cesta tam nahoru do hudebního nebe lehká,“ posteskl si na facebooku Kerndl.

Hudebník vzpomíná na společné chvíle nejen na pódiu. I mimo něj totiž byli s Hlavou přátelé. „Díky za společné koncerty a chvíle strávené v šatně, kdy jsme probírali život, zůstaneš v mých vzpomínkách. Upřímnou soustrast rodině,“ uvedl Kerndl.

Jiří Hlava byl významnou osobností české jazzové, ale i popové scény. Vystupoval také v zahraničí. V roce 1971 obsadil v žebříčku evropských trumpetistů v anketě jazzových kritiků USA, uveřejněném v hudebním časopise Down Beat, první místo.

Jako sólista byl stálým členem Tanečního a Jazzového orchestru Československého rozhlasu, později Big Bandu Radio Praha a Big Bandu Felixe Slováčka. Spolupracoval orchestry Karla Vlacha, Gustava Broma, Václava Hybše, Ladislava Štaidla.

Kromě Kerndla doprovázel také Milana Chladila, Yvettu Simonovou, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Petru Janů, Josefa Laufera a mnoho dalších.

Jiří Hlava zemřel 3. dubna 2021 v Mladé Boleslavi.

Témata: Ladislav Kerndl Jiří Hlava (trumpetista)