Královna se dočkala: Izolace se zdála být nekonečná, pak to přišlo!

Královna Alžběta II. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. ledna 2021 19:19

Do fungování britské královské rodiny již v loňském roce zcela zásadním způsobem zasáhl koronavirus. Své aktivity musela pochopitelně omezit i královna Alžběta. Už se zdálo, že izolace snad nikdy neskončí, nakonec je tu ale jistá naděje.

Královna Alžběta během koronavirové pandemie opustila Londýn a izolovala se na hradě Windsor. V posledních týdnech se sice několikrát objevila na veřejnosti, ale stále pouze za dodržování přísných opatření.

V sobotu se ovšem panovnice připojila k přibližně 1,5 milionu Britů, kterým již bylo podáno očkování proti koronaviru. Hlava rodiny má za sebou první dávku.

"Královna a vévoda z Edinburgu dnes dostali covidovou vakcínu," uvedl ve včerejším prohlášení Buckinghamský palác. Alžbětě II. je 94 let, patří tedy do rizikové skupiny z hlediska nákazy koronavirem.

Agentura Reuters s odkazem na zdroj z prostředí královské rodiny uvedla, že vakcínu dvojici aplikoval domácí lékař na královnině hradu Windsor. Panovnice se podle něj rozhodla informaci zveřejnit, aby předešla spekulacím.

Témata: Královna Alžběta II. očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)