Hertl prožil Vánoce ve třech! Pak přišlo smutné loučení!

Hertl, Tomáš 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. ledna 2021 19:33

Odložený start nové sezony NHL umožnil Tomáši Hertlovi strávit cenný čas s rodinou. Sedmadvacetiletý útočník San Jose se stal koncem října poprvé otcem.

V období, kdy už by se za normálních okolností bez koronavirové krize bojovalo o body, si tak mohl s manželkou Anetou naplno vychutnávat rodičovskou roli a koncem roku také Vánoce.

"Mohl jsem si to užít, když jsme nehráli. Měl jsem dva měsíce, kdy jsem mohl pomáhat a věnovat se všemu, než jsme se vrhli sem na kemp. Užili jsme si to, byla pohoda, i když to bylo zároveň takové loučení, protože pak brzo po Vánocích jsme letěli sem do Arizony. Byly to však super Vánoce takhle poprvé ve třech," řekl Hertl v on-line rozhovoru s novináři.

Do Arizony musel celý tým přesídlit kvůli opatřením spojeným s bojem proti koronaviru v Kalifornii. A Hertl zůstal po období, kdy si plnými doušky vychutnával blízkost manželky i synka Tobiase, sám. "Určitě to není jednoduché, když ho člověk viděl pravidelně každý den a zvykl si na to," netajil Hertl, jak mu jeho nejbližší schází.

Tobiasovy životní pokroky sleduje alespoň na dálku. "Manželka posílá fotky. Je mu něco přes dva měsíce, začíná se smát, dělá zvuky, voláme si. Je to tak to jediné, na co můžu koukat, protože jinak to tady není úplně zábava, jak jsme jen zavření na hotelu, ale nedá se nic dělat. Holt teď jako jediní nemůžeme trénovat doma, musíme být tady, tak se tomu musíme naplno věnovat," konstatoval Hertl.

Témata: Tomáš Hertl