Jan Kočka (†28) zabíjel opilý a zdrogovaný: Tohle měl v sobě

Jan Kočka 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. března 2019 10:24 | Aktualizováno: 26. března 2019 20:25

Od tragické nehody vnuka provozovatele Matějské pouti Jana Kočky mladšího uplynulo už půl roku. Už dříve policie potvrdila, že Kočka, který nehodu zavinil, měl v krvi něco, co by tam rozhodně mít neměl! Až teď se ovšem ukázalo, co vše požil!

K tragické nehodě došlo 28. září. Kočka se čelně srazil s kamionem, za jehož volantem seděl osmadvacetiletý Miloslav V. Oba řidiči při nehodě zemřeli. Ihned se samozřejmě objevila řada otázek. Nepil Kočka před jízdou? Neměl v sobě snad drogy?

Policie ovšem na případ uvalila informační embargo, a tak se na veřejnost nedostaly žádné oficiální informace! To se změnilo až v prosinci, kdy vyšetřovatelé potvrdili, že Kočka řídil pod vlivem nejen alkoholu, ale i omamných látek.

Co přesně a v jakém množství před jízdou požil, se veřejnost dozvěděla až teď! „Řidič mercedesu měl 3,5 promile v krvi a blíže nespecifikované malé množství kokainu,“ sdělil serveru Blesk.cz státní zástupce Martin Staněk.

Nebylo to přitom poprvé, co Kočka mladší sedl za volant pod vlivem! Už v roce 2009 Jan Kočka v Praze projížděl křižovatkami na červenou, protože ujížděl před hlídkou policie, která se ho pokoušela zastavit. I Tehdy před jízdou pil!

Na Plzeňské ulici v pražských Košířích ho ale policie dostihla, Kočka se ale nevzdal. Nejprve se před policisty oháněl známostí s Jiřím Paroubkem a Mirkem Topolánkem. Ti se měli postarat o to, aby z případu nic nebylo.

To ale nezabralo, a proto začal policisty uplácet. Nabídl jim peníze a volné vstupenky na Matějskou pouť. Policisty ale opět nepřesvědčil a ti přistoupili k dechové zkoušce. Janu Kočkovi naměřili 1,62 promile alkoholu.

Témata: Jan Kočka