Policie zadržela podvodníka, chtěl se přiživit na solidaritě s jižní Moravou!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. června 2021 12:30

Společnost s takovými lidmi nemá slitování. Policie dnes oznámila, že zadržela podvodníka, který se chtěl přiživit na solidaritě lidí s tornádem zasaženou jižní Moravou.

Včera jsme vás na stars24.cz upozorňovali na podvodníky, kteří zneužili sbírky pořádané Diecézní charitou Brno. Rozšířili totiž falešné QR kódy, které směřovaly platby na jiné účty. Případ měl pochopitelně nejvyšší prioritu také u policie.

"Jihomoravští kriminalisté se intenzivně zabývají případem falešného QR kódu u sbírky Diecezní charity. Z taktických důvodů nemůžeme být nyní konkrétnější. Jakmile to půjde, budeme o vývoji případu dále informovat," uvedl v neděli ráno policejní mluvčí Pavel Šváb.

Před polednem byla média informována, že se jihomoravským policistům podařilo zadržet podezřelého, který chtěl zneužít lidské solidarity po této živelní katastrofě.

"V souvislosti s tímto kódem nebyla zneužita žádná finanční hotovost. Motivaci a okolnosti tohoto konání vyšetřujeme," uvedl jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil. 

Témata: Policie ČR Tornádo na Moravě (24.6.2021) krimi sbírka