Princ Harry NEVÍ CO DĚLÁ? Tajemný vztah s Williamem!

Princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. února 2020 11:11 | Aktualizováno: 26. února 2020 15:27

Britští princové William a Harry popřeli zprávy o vzájemné roztržce mezi jejich rodinami. Paradoxem je, že Harry jen o pár týdnů dříve přiznal, že si s Williamem nerozumí.

Po několika měsících spekulací v britských bulvárních médiích princ Harry loni přiznal, že v jeho vztahu s bratrem Williamem panuje určité napětí. V dokumentárním filmu stanice ITV, řekl, že se vydali "rozdílnými cestami".

Média v minulosti spekulovala, že se princové odcizili kvůli vzájemným sporům jejich manželek. Harryho choť Meghan v dokumentu ITV přiznala, že nová role po boku britského prince není jednoduchá. Před sňatkem s Harrym ji prý přátelé varovali, že jí britský bulvár zničí život.

"Jsme v tomto okamžiku určitě na rozdílných cestách," řekl 35letý Harry v dokumentu stanice ITV. Zároveň ale dodal, že tu vždy pro Williama bude, "stejně jako já vím, že on tu bude vždy pro mě".

Jisté napětí ve vztahu s bratrem způsobil podle něj tlak, kterému jsou jako členové královské rodiny vystaveni. "Jsme bratři. Vždycky budeme bratři," dodal. Sourozenci ale podle něj mají "dobré dny a špatné dny".

Svá slova ale Harry paradoxně o pár týdnů později popřel. A to krátce poté, co The Times napsal, že William se nechoval přátelsky vůči Harryho manželce Meghan.

"Navzdory jasným popřením dnes jedny britské noviny otiskly zprávu spekulující o vztahu mezi vévodou a vévodkyní ze Sussexu a vévodou z Cambridge," uvedli tehdy v prohlášení.

"Pro bratry, kteří tak silně dbají na věci spjaté s duševním zdravím, je používání štvavého jazyka tímto způsobem urážlivé a potenciálně škodlivé," dodali princové.

Londýnské Timesy předtím napsaly, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu se chtějí vzdát svých královských rolí po dvou letech, kdy jim bylo "neustále připomínáno, kde je jejich místo". Rozepře údajně propukly už před svatbou Harryho a Meghan v květnu 2018.

Témata: Princ Harry Princ William