Smrtonosná zbraň 5? Gibson a Glover hlásí velký návrat!

Mel Gibson a Danny Glover ve filmu Smrtonosná zbraň 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. ledna 2020 11:54

Mel Gibson a Danny Glover byly zárukou dobré zábavy i akce, už ale přece jen mají svůj věk. Přesto by se měli ještě jednou objevit v roli policistů v dalším díle legendární série Smrtonosná zbraň.

Filmová série Smrtonosná zbraň byla hitem druhé poloviny 80. a celých 90. let. Zatím poslední čtvrtý díl se do kin dostal v roce 1998. Na slávu celovečerních snímků se v posledních letech snažil navázat televizní seriál. Teď to ale vypadá, že se diváci přece jen dočkají ještě jednoho dílu původní série.

Píše o tom server cinemablend.com, který připomíná, že ještě počátkem roku 2018 režisér Richard Donner naznačoval, že kvůli problematickým jednáním nejspíš pátý díl nikdy nevznikne. Před pár měsíci se ale měl podařit průlom, což nyní potvrdil jeden z jeho spolupracovníků.

„Snažíme se udělat opravdu poslední Smrtonosnou zbraň. Dick Donner se vrací, původní obsazení je zpět. Je to paráda. Samotný příběh filmu bude velice osobní. Mel a Danny jsou připraveni, všechno je to jen o scénáři,“ řekl producent Dan Lin dle uvedeného webu.

Pravdou ovšem je, že oba hlavní představitelé detektivů už mají svůj věk. Mel Gibson oslavil počátkem ledna 64. narozeniny, jeho kolega Danny Glover je ještě o necelých deset let starší. S výrobou filmu tedy není dobré otálet.

Témata: film Smrtonosná zbraň Mel Gibson