Harry a Meghan? Královna o nich nechce nic slyšet!

Královská svatba: Princ Harry a Meghan Markle 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. září 2019 10:05 | Aktualizováno: 16. září 2019 15:26

Princ Harry a vévodkyně Meghan už si zahrávají i s pověstí celé královské rodiny, jejíž hlavou je již dlouhá desetiletí královna Alžběta II. Panovnice se nejspíš i kvůli tomu podle dostupných informací nechce o svém vnukovi a jeho ženě vůbec bavit.

Princ Harry a vévodkyně Meghan budí kontroverze na každém kroku, a tak není divu, že se o nich chtějí s členy královské rodiny bavit i nejrůznější pozvaní hosté. Výjimkou není toto téma ani během setkání se samotnou panovnicí. Královna Alžběta se ovšem o svém vnukovi a jeho ženě prý bavit nechce. Informuje o tom deník The Sun.

„Dvořané si jsou vědomi, že se každý chce ptát na vévodu a vévodkyni ze Sussexu. Proto někteří prohodili pár slov s hosty, které čekala návštěva u královny. Naznačovali jim, že otázky na Harryho a Meghan nemusí být nejlepším tématem ke konverzaci,“ tvrdí zdroj listu.

Sama královna údajně o žádném takovém doporučení netuší. „Přirozeně jde o neformální rady, nikoliv oficiální politiku paláce,“ konstatuje anonymní informátor deníku The Sun.

Respektovaný novinář Quentin Letts o tom dokonce psal na Twitteru. „Přítel mého známého se měl setkat s Její královskou výsostí. Dostal radu, aby mluvil o čemkoliv kromě jedné věci. Brexit? Ne, o páru ‚ze Sussexu‛,“ uvedl na sociální síti.

Zdroje deníku z okolí královské rodiny jsou ovšem skeptické a nevěří, že by hosté dostali podobné doporučení. „Pochybuji o věrohodnosti těchto zpráv,“ nechal se slyšet zasvěcený člověk.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)