Hospodyně u Kate a Williama? Dřina nebo prace snů? A plat?

Kate Middleton 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. září 2019 15:42 | Aktualizováno: 14. září 2019 14:42

Vévodkyně Kate se před lety rozhodla, že k řádné výchově svých dětí nepotřebuje chůvu, ale hospodyni. Taková zaměstnankyně královské rodiny si bezpochyby přijde na slušné peníze. Co přesně však obnáší její práce?

Sliby chyby. Své o tom vědí už i princ William a vévodkyně Kate, kteří před narozením dnes šestiletého prince George tvrdili, že nebudou potřebovat chůvu. Podali si tehdy pouze inzerát, kterým hledali hospodyni, která bude pracovat od pondělí do pátku přímo v Kensingtonském paláci.

Uspěla nakonec královskou rodinou ozkoušená Italka Antonella Fresoloneová, která se měla starat o úklid, oblečení či nádobí. Podle všeho se stará dodnes a vévodkyně z Cambridge si její služby nemůže vynachválit. Královna Alžběta ji dokonce vyznamenala stříbrnou medailí.

Časem ale jedna žena na všechnu práci nestačila, v roce 2015 proto pár přijal další hospodyni, pětatřicetiletou Sadie Riceovou, která měla dobré reference z předchozí práce pro norského prince. V Kensingtonu se ovšem tolik neosvědčila.

Po dvou letech totiž Kate a William měli od Sadie, která kromě úklidu vařila a vypomáhala s dětmi jako chůva, na stole výpověď. Hospodyně uvedla, že šlo o „moc náročnou práci“, a tak musel budoucí královský pár hledat znovu.

Místo po Riceové získala Emma Boyceová, která se osvědčila u princezen Beatrice a Eugenii. Kate se ovšem může opřít i o další osoby, které jí v domácnosti vypomáhají.

Témata: Kate Middleton Princ William královská rodina (gbr)