Těhotná Ornella Koktová se rozhodla: Quentin už do školy nepůjde!

Ornella Koktová s rodinou 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. února 2021 10:59

Česká vláda uvažuje o úplném uzavření škol a školek. Ornella Koktová má ale už teď jasno! Staršího syna už do školy nepošle - bez ohledu na to, jak se nakonec politici rozhodnou!

Ornellu Koktovou už brzy čeká porod. Vzhledem k tomu, že má diagnostikováno rizikové těhotenství, stará se o své zdraví víc než kdy dřív. „Situace kolem Covidu se rychle horší a tak jsme u nás doma došli k rozhodnutí, že nemá cenu riskovat a 'jít' tomu naproti,“ prozradila na sociálních sítích nastávající maminka.

I proto učinila s manželem Josefem zásadní rozhodnutí. „Jak asi víte, Quentínek chodí do první třídy a proto může chodit do školy. Taky, že jsme za to byli moc rádi a školu navštěvoval. Nicméně po diskuzi s mým mužem a vzhledem k mému blížícímu se porodu jsme došli k tomu, že pro nás bude nejlepší Quentínka nechat doma a učit ho podle pokynů paní učitelky,“ vysvětlila Ornella s tím, že synova učitelka i ředitelka její pohnutky chápou.

„Asi většina z vás ví, že mě čeká císařský řez, což je z mého pohledu dosti náročný zákrok pro tělo ženy. A nechci si ani představovat, jak bych se z toho 'rozřezaného' stavu dávala dohromady, ještě při možné zátěži organismu právě Covidem...“ obává se Koktová.

Výhodou podle ní je, že staršímu synovi jde prozatím učení dobře. „Pozdější vstávání a mít na sobě celý den ultrapohodlný overal skoro jako pyžámko taky vítá. Jen teda ti kamarádi chybí,“ přiznala s tím, že zdraví je přednější a tak ho musí chránit.

Zároveň poslala i vzkaz všem Čechům, kteří jsou v podobné situaci. „Všem rodičům, co mají své děti doma, držím palce a vzkazuju - to zvládneme! Jednou to celé pomine a bude zase dobře,“ věří Ornella Koktová.

Témata: Ornella Koktová