Martina Sáblíková: Síla zvyku? Tentokrát bylo všechno jinak!

Martina Sáblíková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2021 10:35

Martina Sáblíková už na ledových oválech závodí pěknou řádku let, takže je zvyklá na to, že rychlobruslařská sezóna zasahuje do jejího osobního života. Tentokrát ale bylo všechno jinak.

Včera uplynul měsíc od Štědrého dne, který především reprezentanti v zimních sportech běžně neslaví tak intenzivně jako běžná populace. Řada na něj totiž přichází uprostřed probíhající sezóny, kdy jsou v plném zápřahu.

Pro takovou Martinu Sáblíkovou tak byly letošní Vánoce zvláštní. „Protože jsme brzy doma. Normálně to tak není. Výjimečně to tak pro mě není stres a mám na všechno spoustu času. Nejsou to tři čtyři dny jako normálně. Vše mám nachystané a pro mě by Vánoce mohly začít zítra,“ nechala se před svátky slyšet v on-line rozhovoru s novináři.

Běžně se totiž vracela domů jen na pár dní, poté následoval brzký odlet za tréninkem či závody do zahraničí. Tentokrát stihla i péct cukroví. „Brácha už přijel na košt a říkal, že je to dobré,“ chlubila se několikanásobná olympijská medailistka.

Nyní už je Sáblíková zcela ponořená do rychlobruslení. Po nedávném zisku medaile na mistrovství Evropy ve víceboji skončila v neděli čtvrtá v závodě na 3000 metrů v rámci Světového poháru.

Témata: Martina Sáblíková