Eliška Balzerová má 71 let: Tohle byl mezník v její kariéře!

Eliška Balzerová pro kalendář Proměny 2016 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. května 2020 20:50 | Aktualizováno: 26. května 2020 12:10

Eliška Balzerová dnes slaví 71. narozeniny, a to v době, kdy to herci kvůli koronaviru nemají jednoduché. Oblíbená herečka má oproti začínajícím hercům v životopise mnoho zajímavých rolí. Která byla opravdovým mezníkem v její kariéře?

Když Eliška Balzerová loni slavila kulaté 70. narozeniny, nejspíš netušila, co se jejímu řemeslu přihodí během následujících 12 měsíců. Herci se dnes, kdy slaví 71. narozeniny, teprve pomalu vrací do práce po epidemii koronaviru.

Mezi nejznámější role dnešní oslavenkyně patří Alžběta Čeňková v kultovním seriálu Nemocnice na kraji města, který podle scénáře Jaroslava Dietla natočil režisér Jaroslav Dudek. "Sešel se skvělý tým, autor, hudební skladatel, režisér," vzpomínala herečka loni.

"Obsadili špičkové herce, od nichž jsem se s radostí učila. Tenkrát jsem si ani neuvědomovala, jaký to bude mezník v mé kariéře," přiznává dnes Balzerová.

"Divák vidí nejraději příběh, a ten tam každý z nás v seriálu měl. Na lidi dodnes působí dobrá televizní práce kamery s detaily, hudba podtrhující emoce. Profesně je to i po letech dobré, měli jsme spoustu odborných poradců a jezdili na stáže do nemocnice," dodala.

Témata: Eliška Balzerová