Jana Brejchová slaví 80: Gratulace od sestry Hany se rozhodně nedočká!

Jana Brejchová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2020 18:40

Zatímco ve většině rodin je běžné, že na oslavě kulatých narozenin sejdou všichni příbuzní, u Jany Brejchové to neplatí. Gratulace od sestry Hany se legendární herečka rozhodně nedočká. Jak je to možné?

„Česká Bardotka“ Jana Brejchová dnes slaví 80. narozeniny. S herectvím je její rodina spjatá opravdu hodně, stačí vzpomenout její dceru Terezu Brodskou nebo sestru Hanu, hvězdu Formanova filmu Lásky jedné plavovlásky. Sestry si ovšem v posledních letech nemohou přijít na jméno.

„Uvědomuju si, že už sestru asi v životě neuvidím, že dřív Jana umře, ale je mi to opravdu jedno. Má, co chtěla. Já další vstřícný krok už dělat nebudu,“ vzkázala prostřednictvím deníku Aha! a vzpomněla na jejich poslední setkání.

Došlo k němu po Hanině kolapsu. „Když jsem za ní šla po tom jejím kolapsu na Malvazinky, podruhé mne už nepřijala, a to si objednala rybízový koláč, který jsem jí potom nesla,“ prozradila Hana Brejchová.

„Když nám umírala maminka, bylo jí to lhostejný. Když bylo tatínkovi 60, nepopřála mu. Když mu bylo 70, nepopřála mu. Jana se chovala jako necitelný sobec. Přesto jsem se přemohla a šla za ní poté, co zkolabovala, na Malvazinky. A jak to dopadlo? Co s takovouhle sestrou? Ta už pro mě dávno umřela,“ dodala.

Témata: Jana Brejchová Hana Brejchová