Zvrat v případě Terezy H.? Brzy budu volná, vzkazuje domů

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. listopadu 2018 9:29

Češka Tereza H. se tento týden hned několikrát ukázala u pákistánského soudu. Dívka, která je obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu, měla velmi dobrou náladu. Věří totiž, že již brzy bude volná.

Soudní jednání tento týden ovlivnila nemoc státního zástupce, kvůli které bylo jednání odloženo. Pokračovalo proto v pátek a v sobotu.

A i když si Tereza před několika dny stěžovala na zdravotní potíže a zároveň se jí stýskalo po rodině, zdá se, že dnes už je jí mnohem lépe. V sobotu přišla k soudu s úsměvem.

„Byla velice roztomilá. Pořád se smála, měla velice dobrou náladu,“ popsal serveru Expres pákistánský reportér Arshad Ali, který měl možnost s mladou Češkou chvíli mluvit.

A i když zopakovala, že se jí už stýská po rodině, kterou dlouhé měsíce neviděla, je si jistá, že ji už brzy uvidí, protože za chvíli bude volná!

U soudu totiž konečně došlo k zásadnímu zvratu! „Státní zástupce poskytl soudci velmi důležité dokumenty,“ popsal Ali s tím, že neví, o jaké materiály šlo.

Zdá se, že mladá Češka věří, že právě díky tomu by mohlo její utrpení v Pákistánu brzy skončit! „Tereza mi dále sdělila, že její právník dělá vše pro to, aby byla co nejdříve na svobodě,“ vysvětluje reportér, který je ale v tomto ohledu mnohem více pesimistický. Nedávno dokonce odhadoval, že Češka si od soudu odnese osmiletý trest!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy