ŠOK NA SLOVENSKU! 14letý mladík hrozil škole bombou

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Jan Novák

8. května 2024 22:05

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Komunikační a preventivní specialista policie SR Zuzana Hrabovská oznámila, že podezřelý v úterý 7. května zaslal výhrůžný e-mail o bombovém útoku na jednu ze základních škol v okrese Brezno.

Policisté odesílatele e-mailu vypátrali a zadrželi na 24 hodin. "Aktuálně probíhají se zadrženým mladistvým další nezbytné procesní úkony potřebné k zajištění důkazní situace a vyhodnocení reálné hrozby," uvedla Hrabovská.

Policie později informovala, že vyšetřovatel NAKA obvinil 14letého mladíka z okresu Brezno z trestného činu šíření poplašné zprávy. Po provedení potřebných procesních úkonů vyšetřovatel obviněného ve středu ve večerních hodinách propustil, protože nezjistil žádné důvody k jeho vazebnímu stíhání.

Policie varuje, že šíření bombových hrozeb může být posuzováno i jako obzvláště závažný zločin teroristického útoku, za který hrozí i doživotní trest. Za šíření poplašné správy hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody tři až osm let.

Témata: Slovensko Policie SR