Hvězda Ordinace Robert Jašków slaví narozeniny! Jak se dostal k herectví?

Jašków, Robert 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. prosince 2019 20:08

Robert Jašków, který 4. prosince oslaví padesátiny, začínal s herectvím v ochotnickém divadle v rodném Trutnově, poté prošel řadou divadelních scén a od roku 2002 je členem souboru Švandova divadla. Televizní diváci Roberta Jaškówa znají z řady seriálů, asi nejvýraznější hlavní roli předvedl v detektivním seriálu Expozitura. Jako Emanuel Moravec také nadchl diváky v ceněném životopisném dramatu Masaryk režiséra Julia Ševčíka.

Robert Jašków se narodil 4. prosince 1969 v Trutnově, jeho otec byl Polák. Vyrůstal ale v Peci pod Sněžkou, na kterou nedá dopustit. K herectví se prý dostal kvůli propadnutí z chemie.

V Trutnově začal hrát v ochotnickém divadle a později vystudoval pod vedením Jaroslava Vostrého, Petra Čepka a Věry Galatíkové DAMU. Poté působil v Činoherním studiu Ústí nad Labem, v Praze v divadle Labyrint a v CD 94 v Celetné ulici. Ve Švandově divadle ho diváci mohou nyní vidět například v hrách Smrt mu sluší nebo Kdo je tady ředitel?

Televizní diváci Jaškówa znají například jako doktora Novosada v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech nebo jako ukrajinského bosse Vasila z Ulice. Hraje i v Četnících z Luhačovic, Ordinaci v růžové zahradě a přesvědčivě ztvárnil také roli policisty Dana Chládka v detektivním seriálu Expozitura a navazujícím Atentátu.

Témata: Robert Jašków