Drama v Kanadě: Lidi probudily výstřely, čtyři mrtví

Čtyři lidé včetně dvou policistů zemřeli při střelbě v Kanadě (10.8.2018) 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. srpna 2018 17:57

Fredericton - Ve Frederictonu, hlavním městě kanadského státu Nový Brunšvik, se střílelo. Podle médií zemřeli čtyři lidé, z toho dva byli policisté. Policie už má jednoho podezřelého ve vazbě.

Kanadská policie potvrdila, že dostala zprávu o "masové střelbě".  "Můžeme potvrdit, že jsme vzali jednoho podezřelého do vazby. Oblast Brookside zůstává uzavřena a vyšetřování pokračuje. Prosíme, vyhněte se jí a sledujte naše informace," uvedla policie na twitteru.

BREAKING: From Fredericton Police: “Re: Shooting. At this time, we can confirm multiple fatalities. The incident is ongoing. More information will be available when we can. Please continue to avoid the area of Brookside Drive between Main and Ring Road.” @CTVAtlantic pic.twitter.com/CS0zdbcKxJ

— Nick Moore (@NickMooreCTV) 10. srpna 2018

Policie nejprve hovořila o "mnoha úmrtích" a místní občany vyzvala, aby zůstali ve svých domovech a zamkli se. Později na twitteru potvrdila, že čtyři lidé zemřeli. Dva z mrtvých jsou členové policejního sboru. Policie nezveřejnila jejich jména a požádala veřejnost, aby respektovala tuto chvíli jako těžkou pro kolegy i rodiny mrtvých.

Útočník, jehož jméno policie neprozradila, je s těžkým zraněním v péči lékařů. Poplach v místě incidentu policisté odvolali, žádné nebezpečí už místnímu obyvatelstvu nehrozí. Motiv střelby zatím není znám.

Podle doporučení se měli lidé vyhnout oblasti Brookside Drive. Na fotografiích z místa incidentu lze vidět policejní a zásahová vozidla na místě incidentu. Kromě nich tu zasahovali i záchranáři a hasiči. 

"Bylo to jako pop, pop, pop, pop," popsal stanici CBC jeden z místních obyvatel. 

David MacCoubrey, který ve Frederictonu žije, řekl, že ho ráno kolem sedmé hodiny probudily tři výstřely. Palba pak podle něj pokračovala do půl deváté a MacCoubrey napočítal dalších 15 výstřelů.

Muž žije v bytovém komplexu skládajícím se ze čtyř budov. Palba podle něj přicházel ze středu areálu a policie celou oblast prohledávala. On sám zůstal sedět co nejdál od okna svého bytu, který je ve čtvrtém patře.

Na incident reagoval kanadský premiér Justin Trudeau. "Z Frederictonu přišla strašná zpráva. Jsem z celého srdce se všemi, kdo jsou střelbou z dnešního rána postiženi. Situaci sledujeme," napsal premiér na twitteru.

Témata: střelba ve Frederictonu v Kanadě (10.8.2018) Kanada Policie Kanada