Valentýn klepe na dveře! Drobné dárky nefrčí, co je letos hitem?

Ilustrační fotografie

Autor: ČTK

11. února 2023 14:08

Prodeje dárků na den svatého Valentýna v posledních dnech vrcholí, největší zájem je tradičně o erotické pomůcky, erotické prádlo nebo parfémy. Oblíbené jsou také exotické dovolené nebo luxusní kosmetika. Drobné dárky jsou naopak na ústupu.

Obchodníci u příležitosti svátku zamilovaných, který každoročně spadá na 14.února, zavádí slevy nebo plánují zábavné akce.

E-shopy s erotickým zbožím kolem Valentýna pozorují zvýšený zájem o vibrátory, párové pomůcky nebo afrodiziakální masážní oleje. Ženy svým partnerům nejčastěji kupují kroužky, muži naopak vybírají svůdné spodní prádlo.

Menší poptávka je letos po drobných dárcích, jako jsou párová trička nebo čokoláda, a rostou naopak prodeje masáží či romantických pobytů. I kosmetické sady a parfémy patří v posledních dnech k nejprodávanějším produktům.

U příležitosti dne svatého Valentýna také někteří Češi vyrazí do exotických destinací nebo evropských metropolí. Zájezdy směřují buď na 14. února, kdy se svátek zamilovaných každoročně slaví, nebo na pozdější termíny.

K žádaným destinacím patří Maledivy a Mauricius, kde jeden z páru často žádá o ruku nebo tam novomanželé tráví líbánky. Svátek zamilovaných také často páry spojí s týdenní nebo dvoutýdenní dovolenou v exotice, oblíbené je Thajsko nebo Dominikánská republika.

Témata: svátek svatého valentýna