Vynikající vajíčková pomazánka: Na co se při její přípravě nesmí zapomenout?

Vejce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2021 10:10

K Velikonocům naprosto neodmyslitelně patří zdobená vajíčka, respektive jejich skořápky. Avšak ani jejich obsah nemusí přijít vniveč. Každá správná hospodyňka jistě ví, jak s nimi naložit.

Jednou z možností je bezpochyby vajíčková pomazánka. Základem jsou pochopitelně vejce, která je potřeba uvařit, nejčastěji se uvádí natvrdo. Dál už je to víceméně na preferencích každého z nás.

Prakticky v žádném receptu nechybí k dochucení pomazánky hořčice, další variantou je pak majonéza. Pokud ji chcete odlehčit, nabízí se také jogurt, žervé nebo třeba pomazánkové máslo.

Především pro lepší estetický výsledek se dá použít kupříkladu pažitka, která se nasype poté, co pomazánku namažeme na pečivo, které si sami vybereme. Možností je spousta. 

Témata: Vejce jídlo recepty Vaření