Jsme v 21. století? Dojemná zpověď zdravotnice z odběrového stanu!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. března 2020 16:20

Nedostatek ochranných pomůcek trápí zdravotníky po celém Česku, i když situace by se snad měla v následujících dnech zlepšovat. Zpověď zdravotnice z odběrového stanu však není moc pozitivní.

Na pražské letiště dnes před polednem dorazilo letadlo se zakoupenými 1,1 milionu respirátorů. Ještě během pátku budou převezeny do centrálního skladu do Pardubic a následně rozvezeny do krajů. 

Na sociálních sítích se mezitím objevují další a další stížnosti zdravotníků na nedostatek ochranných pomůcek. Jak vás stars24.cz informoval, postěžovala si např. středočeská záchranářka, které ovšem důrazně odpověděl její šéf. Zdaleka však není jediná.

„Dnes první den ve stanu… Neodebírám, třídním pacienty… V poledne jsme dostali respiratory FFP 2. Pan Bůh zaplať za ně… Ale když jsem viděla tu lidovou tvořivost, co se roušek týče… ty chudaky onkošky (onkologické pacienty) s kapesnikem či kusem staré látkové plenky… Je mi cosi smutno,“ posteskla si jiná zdravotnice na twitteru.

„Když jsem viděla ty onkošky v těch hadrech… Nebo jen tenký kapesnicek a na něm šňůrka… Nebo stará podprsenka s mašličkou… Je mi to strašně líto… 21. století? Spíš válečný stav,“ dodala. 

Témata: lékaři Zdravotnictví Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemocnice na bulovce