Střelba v Bratislavě: Pachatel je mrtvý, šíří se spekulace o motivu jeho útoku

V centru Bratislavy se střílelo. (12.10.2022)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. října 2022 10:00

Bratislavou ve středu večer otřásla další tragédie. Několik dní po nehodě, při níž řidič srazil a usmrtil několik lidí čekajících na zastávce MHD, zabil střelec dva návštěvníky baru. Policie dnes ráno zveřejnila informaci, po které se obyvatelům slovenského hlavního města mohlo alespoň částečně ulevit.

Slovenská policie informovala, že vypátrala střelce ze Zámecké ulice. "Můžeme uklidnit veřejnost, že další útok nehrozí. Dnes ráno policie střelce vypátrala. Mrtvého," uvedla na facebooku.

Podle policistů momentálně probíhají další procesní úkony, přičemž k poskytnutí dalších informací médiím má dojít, jakmile to bude možné. 

Policie v uplynulých hodinách žádala o minimalizaci šíření nepravdivých informací, přesto se tak dělo. Deník Pravda například upozornil na mnohostránkový manifest na Twitteru o nenávisti vůči LGBTI komunitě, která se scházela v baru Tepláreň, kde došlo k útoku.

Autor text zveřejnil jen hodiny před střelbou a podle listu se k činu nepřímo přihlásil. "Kdyby každý, kdo má moje názory, udělal to stejné, problém by byl vyřešený," měl napsat. 

Témata: SR Bratislava střelba krimi Policie SR